Taktila symboler utskrivna i 3D

Volksswitch.org har skapat en ny generation av taktila symboler baserade på blissymboler. De ska användas för att kunna lära ut språk till personer som är blinda, dövblinda eller synskadade.

Symbolerna kan också användas tillsammans med personer som har autism. Symbolerna är gjorda med öppen källkod och går att anpassa och utöka utefter person. De är designade för att skrivas ut i 3D.

Årsmöte på Zoom 15 mars 2022

Den 15 mars 2022 kommer BCI:s årsmöte hållas på Zoom.

13:00 EDT, 17:00 GMT, 18:00 CET och 19:00 EET

Länken till Zoom-mötet, dagordning och dokument kommer att skickas ut till alla medlemmar en vecka innan mötet.

Motioner från medlemmar måste ha kommit in till styrelsen senast tre veckor innan årsmötet (22 februari).

Medlemmar har rätt att rösta. För att betala medlemskapet för 2022, se informationen under rubriken Medlemskap till vänster. När du blir medlem för första gången eller förnyar ditt medlemskap behöver du fylla i ett formulär.

Bliss 50 år firades stort!

Den 24 november 2021 firade vi att Bliss fyllde 50 år, 1971-2021!

Tack till alla som var med - 119 deltagare var med på Zoom, och många deltagare delade sin uppkoppling med flera andra.

Vi tittade på vår nya film, "Celebrating 50 Years of Bliss!" och lyssnade på gästföreläsare från blissvärlden.

Stort tack till Nora Rothschild, Penny Parnes och Rebecca Chan för att ni tolkade under mötet!

Vi kommer snart lägga ut filmen så att den kan ses online. Vi ser fram emot att kunna dela den med er alla!

Vi firar Bliss 50 år!

Du är inbjuden på Zoom för att fira Bliss 50-årsjubileum 1971-2021!

Vi hoppas du kan vara med!

Vi kommer att visa filmen "Celebrating 50 Years of Bliss!" och vi kommer ha gästföreläsare

Du kan ansluta till Zoom-mötet mellan klockan sju och halv åtta på kvällen svensk tid.

Vi kommer börja fira klockan halv åtta och håller på i 2 timmar.

Läs mer...

Extra information