Licensiering

Licensvillkor för bliss symbolspråk

(Beslutat av BCIs styrelse februari 2010)

Blissymbolics Communication International (BCI) innehar de internationella  rättigheterna för bliss symbolspråk, och är ansvarigt för att underhålla och utvidga detta med huvudsaklig inriktning mot användning för alternativ och kompletterande kommunikation (AKK), men även för andra ändamål. BCI:s rättigheter grundar sig på användningen av bliss som ett språk sedan 1971 och dess licens och copyright som erhållits genom laglig överenskommelse med Charles K. Bliss 1975 och 1982.

Blissresurser, framför allt BCIs Auktoriserade Vokabulär - BCI-AV - finns tillgängliga för användning och distribution av andra under något av två följande licensvillkor:

  • Under ett royaltybaserat och supportat licensavtal med BCI. Denna distributionsform rekommenderas för inkludering av symboler i kommersiella och officiella produkter och tjänster mot alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).
    Kontakta BCI på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för mer information.
  • Under licensen Creative Commons BY-SA (erkännande och dela lika). Denna distributionsform passar för distribution och inklusion inom fri mjukvara, så kallad "copyleft", samt för icke-kommersiella resurser och tjänster av olika slag. Vid distribution av denna licens ska följande licensinformation medfölja:
    Blissresurser baserade på BCI-AV (Blissymbolics Communication International - Auktoriserad Vokabulär) är licensierade under Creative Commons BY-SA (erkännande och dela lika). Baserat på arbete av Blissymbolics Communication International (BCI), tillgängligt via www.blissymbolics.org.
    (En alternativ royalty-baserad licens för kommersiell spridning av blissresurser kan också avtalas. Kontakta BCI på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för mer information).
    Creative Commons-licens

Extra information